seinfeld’in soundtrack albümü 23 yıl sonra yayınlandı

seinfeld’in soundtrack albümü 23 yıl sonra yayınlandı


dünyanın en meşhur bas gitar solosu


Televizyonun en popüler komedi yapımlarından biri olan ve dizinin jeneriği haline gelen bas gitar solosuyla da kulağımızda ayrı bir yer eden Seinfeld cephesinden sürpriz olduğu kadar güzel bir haber geldi.

Jerry Seinfeld’in kendini canlandırması dışında Cosmo Kramer, George Costanza, Elaine Benes ve Newman gibi her biri ayrı ayrı binlerce hayranı olan karakterleri barındıran dizi, zaman zaman “yeniden televizyona döner mi?” tartışmalarının ortasında kalsa da bu haliyle zaten kült statüsünü başarıyla kormaya devam ediyor.

Dizi için her zaman hakkında bol bol konuşulan ama bir yandan da bilinmez olan soundtrack konusu bugün itibariyle tatlıya bağlanmış gözüküyor. Daha önce Will & Grace ve Married with Children gibi popüler yapımların da müziklerinden sorumlu olan Jonathan Wolff, Seinfeld’in soundtrack albümünü 23 yıllık aradan sonra YouTube ve streaming platformları üzerinden dizinin hayranlarıyla paylaştı.

Dizinin Cable Guy vs. Kramer, Jerry Vs. Newman Chase, Rochelle, Rochelle the Musical gibi unutulmaz bölümlerine yaptığı müziklerle her zaman hatırlanacak Wolff; ayrıca dizide görev yaptığı süre boyunca kendisi için en unutulmaz soundtrack sahnelerinin Elaine’in sevgilisi John Jermaine’in grubu için bestelediği sahne, Kramer’in boombox fotoğraf çekimi müziği, Kramer’ın Big Daddy yürüyüşü yaptığı sahne olduğunu belirtti.

Dizinin hayranları için ilk bölüme dönüp baştan başlamak için sadece sıradan bir sebep gözüken soundtrack albümünü hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.