the weeknd’in yeni teklisi ‘take my breath’ yayında

the weeknd’in yeni teklisi ‘take my breath’ yayında


***epilepsy warning***


After Hours‘a veda etmenin zamanı geldi. Kırmızı parlak Celine blazer ceketli, kan revan içinde kalmış serseri The Weeknd, artık yerini siyahlara bürünmüş, daha ciddi bir The Weeknd’e bırakıyor. Instagram profilinde eskiye dair her şeyi silip, yeni imajını milat belleyen Abel Tesfaye, yeni albümüne göz kırpan ilk teklisi Take My Breath’i yayınladı.

Teklinin yayınlanmasına bir hafta kala,  Instagram’da izlediğimiz teaser videolarla artan beklentilerimiz karşılıksız kalmadı. (Hatta bu teaser’lardan birini, Tokyo 2020 olimpiyatlarında yarışan kadın sporculara adadı.) The Weeknd, bu sefer Giorgio Moroder‘e göz kırpan bir sound ve seksi bir klip ile karşımızda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Klibi, epilepsi ataklarını tetikleyebileceği düşüncesiyle sinemalarda yayınlanmıyor.

Tetiklediği bir başka şey ise acil The Matrix: Reloaded izleme arzusu. The Weeknd, Take My Breath klibinde The Matrix’e birkaç gönderme yapmayı ihmal etmiyor. Klipte, Morpheus’u andıran siyah deri paltosu ve güneş gözlüğüyle, underground bir partide dans etmekten kendinden geçen ve oksijen maskeli bir crowd’un arasında ağır ağır ilerliyor kahramanımız. Eğer 2003 yapımı The Matrix: Reloaded‘daki Zion parti sahnesi aklınıza şu anda gelmediyse, filmi yeniden izleme vakti gelmiş olabilir.

Erotik boğulma fantezisini böylesine estetik anlatan bir başkasına daha rastlamamız zor.

Starboy albümünden beri imajına verdiği önemi artıran sanatçı, After Hours’da da pop kültür göndermeleriyle oyunculuk yeteneğini perçinlemişti. The Weeknd’i yakında beyazperde de görmek dileğiyle.