apple tv+’ın abone sayısı açıklandı, gidişat iyi değil

apple tv+’ın abone sayısı açıklandı, gidişat iyi değil


apple tv+ batıyor mu?


Netflix’in büyük başarısının ardından yaklaşık beş sene içerisinde hem yerli hem yabancı sayısız streaming platformu ortaya çıktı. Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max gibi platformlar streaming savaşlarından payını alırken Apple TV+’ın gidişatı endişe verici gibi.

The Morning Show, See, Servant, Defending Jacob, Lisey’s Story’e ek olarak geçtiğimiz günlerde Emmy Ödül Töreni’nden komedi dalında yedi heykelcik kazanan Ted Lasso ve ilk iki bölümüyle heyecanımıza heyecan katan Foundation gibi yapımlara ev sahipliği yapan Apple TV+’ın abone sayısı, 2019 Kasım’ında yayın hayatına başladığı tarihten beri 20 milyon aboneyi geçebilmiş değil. Alanında bayrak taşıyan Netflix’in 200 milyondan fazla aboneye sahip olup Apple TV+’ın hayli önünde olması normal karşılanabilir fakat işin içine yine 2019 Kasım’ında yayın hayatına başlayan ve 100 milyondan fazla aboneye sahip olan Disney+’ı ya da geçen sene kullanıma açılan 67 milyon aboneli HBO Max gibi platformları kattığımız zaman Apple TV+ için işler yolunda gitmiyor gibi görünüyor.

Tabii Apple’ın kullanıcılarına uzun süreli deneme aboneliği sunmasını da düşünürsek bu normal bir durum olarak da görülebilir. Apple, iPhone veya Mac gibi ürünleri satın alan bütün kullanıcılara Apple Music ve Apple Arcade gibi abonelik sistemli platformlarına yaklaşık üç aylık bir deneme sunuyor. Apple TV+ için de sunulan bu denemeden sonra kullanıcıların ne kadarının platformu kullanmaya devam ettiği, ne kadarının abonelikleri iptal ettiği bilinmiyor. Yine de sayıların önemli olduğu streaming savaşlarında kalabilmesi için Apple TV+’ın bir şekilde vites artırması gerektiği kesin.