benedict cumberbatch’li the electrical life of louis wain’den fragman yayınlandı

benedict cumberbatch’li the electrical life of louis wain’den fragman yayınlandı


5 kasım'da prime video'da


İngiliz ressam Louis Wain’in hayatını konu alan Benedict Cumberbatch’li The Electrical Life of Louis Wain filminden fragman yayınlandı.

Flowers, Giri/Haji ve Defending the Guilty gibi yapımlarla tanınan Will Sharpe’nin yönetmenliğini üstlendiği The Electrical Life of Louis Wain, 19-20. yüzyıllar arasında yaşayan ve çizdiği kedi resimleriyle İngiliz halkının kedilere karşı bakış açısını değiştiren Louis Wain’in sıra dışı hayatına ve eşi Emily Richardson ile ilişkisine odaklanıyor.

Benedict Cumberbatch ile Claire Foy’un başrolünü paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Toby Jones, Andrea Riseborough, Sharon Rooney, Aimee Lou Wood, Hayley Squires, Stacy Martin, Phoebe Nicholls, Adeel Akhtar, Asim Chaudhry, Richard Ayoade ve Julian Barratt gibi isimler de yer alıyor. Nick Cave ile Taika Waititi’nin de kısa sahnelerle yer aldığı filmde Olivia Coleman anlatıcı olarak yer alıyor.

Will Sharpe’nin Simon Stephenson ile senaryosunu beraber kaleme aldığı The Electrical Life of Louis Wain, 22 Ekim’de sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime girdikten sonra 5 Kasım tarihinde Amazon’un streaming platformu Prime Video’da da yayınlanacak.