christopher nolan sıradaki filmi için çalışmalara başlamış bile

christopher nolan sıradaki filmi için çalışmalara başlamış bile


kolay gelsin nolan abi


Her filmiyle hakkında haftalarca konuştuğumuz, dilimizde tüy bırakmayan Christopher Nolan, yeni filmi için çalışmalara çoktan başlamış bile. Henüz adı bile belli olmayan projenin II. Dünya Savaşı temasında olacağı ve atom bombasının bulunma sürecine odaklanacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz senenin gişe rekortmeni filmlerinden olmaya aday olan fakat pandemi sebebiyle gişede beklenen etkiyi yakalayamayan Tenet’in yönetmeni Nolan, sıradaki film projesinde Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine atılıp tarihte kara bir leke bırakan atom bombasının yaratımını konu alacak. Filmin muhtemel ana karakteri ise atom bombasını icat eden J. Robert Oppenheimer olacak.

Tenet’in vizyon günü HBO Max’te de yayınlanmasıyla Warner Bros.’tan büyük kazık yediğini daha önceleri dile getiren Nolan, şu an yeni filmi için yeni bir stüdyo arayışına girmiş bile. Pek ihtimal dahilinde olmasa da Netflix’in de filmlerini streaming servislerinde yayınlama taraftarı olmayan Nolan’a kancayı takmak istediği konuşuluyor.

Şimdilik hakkında çok az şey bildiğimiz projenin oyuncu kadrosu içinse adı geçen tek bir isim var; Cillian Murphy. Deadline’ın haberine göre daha önce The Dark Knight, Inception ve Dunkirk gibi Nolan filmlerinde yer alan Cillian Murphy’nin de yönetmenin yeni projesinde yer alabileceği söyleniyormuş.

Projeye dair bilinenler şimdilik bu kadar. Beklemedeyiz.