christopher nolan, yeni filmi için universal pictures ile anlaştı

christopher nolan, yeni filmi için universal pictures ile anlaştı


universal in, warner out


Geçtiğimiz hafta yeni filmi için çalışmalara başladığını öğrendiğimiz Christopher Nolan, Warner Bros.’la yollarının ayrılmasının ardından yeni bir stüdyo arayışına girmişti. Nolan, bu arayışın üstünden bir hafta bile geçmeden yeni stüdyosunu buldu: Universal Pictures.

Şu sıralar adını sürekli andığımız Denis Villeneuve imzalı Dune’un ve The Matrix Resurrections’ın da yapımcı/dağtımcısı olan Warner Bros., geçtiğimiz sene aniden yaptığı bir duyuruyla, yayınlanacak yeni bütün filmlerinin vizyon günüyle aynı anda HBO Max platformunda da yayınlanacağını belirtmiş ve sinema dünyasını şaşırtmıştı. Aniden alınan bu karar, Nolan da dahil Warner Bros. bünyesindeki yönetmenlerin bir çoğu tarafından hoş karşılanmamıştı. Hal böyle olunca, Nolan da yaklaşık 20 yıldır bünyesinde olduğu Warner Bros. ile yollarını ayırmayı tercih etti.

Yönetmenin Universal Pictures ile anlaştığı yeni filmi II. Dünya Savaşı temasında olacak ve atom bombasının bulunma sürecine odaklanacak. Variety’nin haberine göre Nolan, Universal Pictures’dan 100 milyon dolarlık bir bütçe talep etmiş. Atom bombası testlerini ve dönemin Japonya’sı ve ABD’sini de göreceğimiz film için ayrıca büyük ölçüde görsel efektlere ihtiyaç duyulacakmış.

Muhtemel ana karakteri atom bombasını icat eden J. Robert Oppenheimer‘ın olacağı belirtilen filmin oyuncu kadrosu için şimdilik adı geçen tek bir isim var. Daha önce The Dark Knight, Inception ve Dunkirk gibi Nolan filmlerinde yer alan Cillian Murphy’nin şu an bir kesinliği olmasa da filmde yer alacağı konuşuluyor. Detayları şimdilik sınırlı olan filmin çekimlerine 2022’nin ilk çeyreğinde başlanacak. Filmin vizyon tarihi ise 2023 sonu veya 2024 olacak.