damon albarn, ikinci solo albümünden bir tekli daha yolladı

damon albarn, ikinci solo albümünden bir tekli daha yolladı


royal morning blue


Haziran ayında ikinci solo albümünün kayıtlarının tamamlandığını duyuran Gorillaz solisti Damon Albarn, The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows ismini taşıyan albümden Royal Morning Blue adında bir tekli daha paylaştı.

Şu sıralar Gorillaz’ın seneye yayınlanacak yeni projesiyle de meşgul olan Albarn, geçtiğimiz aylarda Polaris, Particles ve albümle aynı adı taşıyan üç tekliyi önden yollamıştı. Bugün gelen Royal Morning Blue teklisiyle beraber daha da yakınlaştığımız The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’un Huldufólk adında 20 dakikalık bir “gizli” şarkı içeren Limited Edition versiyonu da albümle aynı gün satışa çıkacakmış.

Başlangıçta İzlanda manzaralarından ilham alan enstrümantal bir eser olarak tasarlanan The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, zaman içinde ismini John Clare’ın Love and Memory şiirinden alan; kırılganlık, kayıp ve yeniden doğuş temalarını işleyen bir albüme dönüşmüş.

Damon Albarn’ın 12 Kasım’da Transgressive etiketiyle yayınlanacak ikinci solo albümünden gelen yeni tekli Royal Morning Blue, Albarn’ın canlı performansıyla beraber hemen aşağıda.