festival gibi bişi tuttu, festival gibi bişi 2 geliyor

festival gibi bişi tuttu, festival gibi bişi 2 geliyor


gaye su akyol, lalalar ve çok daha fazlası...


29 Ağustos’ta Jakuzi, Palmiyeler, Sezyum, Berjje, Buğra Orcan ve Club Bangkok’u da yanımıza alarak adını festivalimsi mi koysak, festivalvâri mi desek bilemediğimiz ve sonuç olarak Festival Gibi Bişi isminde karar kıldığımız etkinliğin tutarsa ikincisini yaparız demiştik. Tuttu.

Festival özlemiyle yanıp tutuşan, ilk etkinliğin line-up’ına köfte ekmek görmüş gibi ağzı sulanan yerli alternatif dinleyicinin Festival Gibi Bişi 2’ye dair ne gibi beklentileri olduğunu az çok tahmin edebiliyoruz. Bu beklentileri kimlerin karşılayabileceğini de biliyoruz. Geçtiğimiz hafta yaptığımız duyurudan sonra sır gibi sakladığımız isimlerden birincisi, geleneksel Anadolu müziğine surf rock ve grunge elementlerini ekmek gibi banıp pyschedelic folk rock’a fütüristik bir bakış atan Gaye Su Akyol hanımefendilerden başkası değil. İkincisi ise, Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat üçlüsünün hangi tarafından tutup ne tarafını öveceğimize karar veremediğimiz, Anadolu melodilerinin funk, rock ve psychedelic dansına dansla karşılık veren birleşimi Lalalar. Bu isimlere ek olarak DJ setleriyle kafa göz dağıtmaya hazırlanan DJ Sarıyılan aka Kaan Sezyum, Buğra Orcan ve PT Soundsystem de sahnede olacak. Sınırlı sayıda Early Bird biletlerimiz tatlı mı tatlı bir fiyatla hemen bu linkten alınabilir durumdadır. Tekrar tekrar adresi anlatmayalım diye ilk etkinlikte olduğu gibi ikincisinde de Klein Phönix Park’tayız. Yine sorun yine anlatırız, orası ayrı.

Early Bird biletlerin sınırlı sayıda olduğunu hatırlatıyor ve bilet linkini bir de BURAYA iliştiriyoruz. 1 Ekim Cuma günü Festival Gibi Bişi 2’de görüşmek üzere.

Gaye Su Akyol‘un istikrarlı hayalinden tadımlık bir performans aşağı iliştirilmiştir.

Lalalar‘ın böbrek taşı düşürmeye yemin etmişçesine dans ettiren performansı da buradadır.

Akışımız da şu şekildedir:

17.00 – 18.30: PT Soundsystem

18.30 – 20.30: DJ Sarıyılan (Sezyum)

20.30 – 21.45: Gaye Su Akyol (Live)

21.45 – 22.45: Buğra Orcan

22.45 – 00.00: Lalalar (Live)

İlk festival nasıldı diyenlere işte aftermovie.