hafta sonu rota belli: park’ta bir gün

hafta sonu rota belli: park’ta bir gün


acid pauli, kalabrese, luca musto, menachem 26


Ağustos ayından beri “Bu Euro ve Dolar kurlarında kimse yabancı sanatçı artık getiremez” cümlesine isyan edercesine 2010’dayız gibi nokta atışı yabancı sanatçılarla dolu bir line-up çıkartan Klein Phönix Park, en yeni icadı Park’ta Bir Gün ile karşımıza çıkıyor. Tüm günü dans ve kaliteli elektronik müzik ile doldurmayı garanti eden günlük etkinlik serisi Park’ta Bir Gün’ün ilk ayağında Acid Pauli, Kalabrese, Luca Musto ve Menachem 26 konuklarımız.

The Notwist ve kurucusu olduğu Console gruplarındaki işleriyle yıllar içinde Alman elektronik sahnesinin en saygın isimlerinden biri haline gelen Martin Gretschmann’ın buralarda da epey tutan projesi Acid Pauli, müdavimi olduğu İstanbul’u tekrar ziyaret ediyor. Rumpelzirkus ve Independent Dancer adındaki albümlerinin yanı sıra DJ setleriyle de İsviçre elektronik müzik sahnesi deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Kalabrese, Acid Pauli’nin headliner olduğu gecede Klein Phönix Park’ta bizi bekleyecek. Bizim esas favorimiz de Kalabrese bu arada yalan söyleyemeyeceğiz.

Ticon ve After All gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan, İtalyan ve Alman kökenlerinden aldığı ilhamla performanslarında house’u downtempo-ama-dans-ettiren-heyecanlı-elektronik-müzik’le buluşturup geniş bir müzikal vizyon sahibi olduğunu gözümüze sokmaktan çekinmeyen Luca Musto, büyükbabası ve atalarından miras kalan Sefarad kültürüne odaklandığı Kumkapi Blues ile adını andığımız İstanbullu downtempo prodüktörü Menachem 26 ile beraber Acid Pauli ve Kalabrese’den önce gecenin açılışını yapacak.

Bir Cumartesi gününden alınabilecek bütün verimi Klein Phönix Park, 25 Eylül günü Park’ta Bir Gün ile önümüze seriyor. Acid Pauli, Kalabrese, Luca Musto ve Menachem 26’nın yer alacağı Park’ta Bir Gün’ün biletleri için buraya koşuyoruz. Bu kadro bir daha zor bir araya gelir, bizden söylemesi…