joel coen’in frances mcdormand’lı solo filmi the tragedy of macbeth’in ilk fragmanına kavuştuk

joel coen’in frances mcdormand’lı solo filmi the tragedy of macbeth’in ilk fragmanına kavuştuk


25 aralık'ı bekliyoruz


Fargo, No Country for Old Men ve Inside Llewyn Davis gibi filmlerin yönetmeni ve kara komedi üstatları olarak bildiğimiz Coen Kardeşler’in yarısı Joel Coen’in, kardeşi Ethan Coen olmadan hem yazıp hem yönettiği ilk filmi The Tragedy of Macbeth’ten nihayet fragman yayınlandı.

Bir süredir Coen filmlerinin gediklisi olan Bruno Delbonnel’in görüntü yönetmenliğini üstlendiği The Tragedy of Macbeth, tamamen siyah beyaz çekilmiş. Bunun yanı sıra oyuncu kadrosuyla da fazlasıyla heyecanlandıran filmde Denzel Washington, Frances McDormand, Brendan Gleeson, Harry Melling, Brian Thompson ve Ralph Ineson gibi isimler yer alıyor.

Lady Macbeth’i canlandıracak Frances McDormand’ın bir röportajda belirttiğine göre The Tragedy of Macbeth filmi, alışık olduğumuz diğer Macbeth uyarlamalarından daha farklı bir konumda duruyor. Joel Coen imzalı film, adında olduğu gibi Macbeth hikayesinin trajedisine daha çok atıfta bulunuyor.

Kaliteli bağımsız yapımın anavatanı A24 ve Apple TV+ ortaklığında çekilen The Tragedy of Macbeth, ilk olarak 25 Aralık’ta seçili sinema salonlarında vizyona girecek. 14 Ocak’ta ise Apple TV+ üzerinden izlemeye açılacak. Filmin kısa fragmanıyla heyecan pompalamak isteyenleri aşağı alalım.