metallica, kendisini cover’layan şarkıcılardan oluşan 53 şarkılık the metallica blacklist’i yayınladı

metallica, kendisini cover’layan şarkıcılardan oluşan 53 şarkılık the metallica blacklist’i yayınladı


kimler yok ki


Sadece metal müzik dünyasında değil, ana akımda da kült mertebesine ulaşmış Black Album’ün 30. yaşını kutlayan Metallica, bugün iki albüm birden yayınladı. Bunlardan ilki Black Album’ün 12 saatlik Remastered Deluxe versiyonu, ikincisi ise Metallica cover’larından oluşan 53 şarkılık The Metallica Blacklist.

Metallica üyelerinin guilty pleasure’larından oluşan bir ekipten çıkmış gibi duran The Metallica Blacklist’te kimler yok ki… Miley Cyrus, St. Vincent, Elton John, Phoebe Bridgers, Dave Gahan, My Morning Jacket, Chris Stapleton, Mac DeMarco, IDLES, Kamasi Washington, Cherry Glazer ve daha yaz yaz bitmez isimlerin yer aldığı karma albümde Black Album’de yer alan 12 şarkının cover’ları göze çarpıyor.

Black Album (Remastered Deluxe Box Set) adıyla yayınlanan diğer albüm ise grubun efsaneleşen Black Album’ünde kendisine yer bulamamış ve demo olarak kalmış şarkıların yanı sıra orijinal şarkıların canlı ve alternatif versiyonlarının da yer aldığı 6 LP, 14 CD ve 6 DVD’den oluşan klasik bir genişletilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Yayınlanan iki albümden de elde edilecek gelirler Metallica’nın All Within My Hands isimli vakfına ve grup üyelerinin seçtiği birer yardım kuruluşuna iletilecek. İki albüm de hemen aşağıda.