ridley scott, gladiator 2’nun senaryosunu yazmaya başlamış bile

ridley scott, gladiator 2’nun senaryosunu yazmaya başlamış bile


bi dur be adam


Sinema dünyasının önünde ceket ilikleten isimlerinden Ridley Scott’tan yine, yeni, yeniden haberler var. Film ve dizi projeleriyle takvimi bir türlü boş geçmeyen Scott, başyapıtlarından biri demekte herhangi bir beis görmediğimiz Gladiator’un devam filminin senaryosunu yazmaya başlamış bile.

Şu sıralar yakın zamanda vizyona girmesi beklenen iki sinema filmiyle de adını sık sık andığımız Ridley Scott, Gladiator 2’nun senaryosunun Napolyon’a odaklanan Kitbag filmini tamamladıktan sonra bitireceğini belirtmiş. Bu sene 14 Ekim’de yayınlanacak Jodie Comer, Matt Damon, Ben Affleck, Clare Dunne, Adam Driver ve Clive Russell’lı The Last Duel filmiyle beraber 24 Kasım’da gösterime girecek Adam Driver, Lady Gaga, Jared Leto, Salma Hayek, Al Pacino ve Jeremy Irons’ın yer aldığı House of Gucci adında iki yıldızlar geçidi filme imza atan Scott’ın, Napolyon’a odaklanacak Kitbag isimli sıradaki projesinin başrolünde Joaquin Phoenix yer alacak.

İki büyük filmle Oscar sezonuna Speedy Gonzales gibi bir giriş yapmasını beklediğimiz Scott’ın Gladiator 2 projesi için ise henüz herhangi bir isim açıklanmadı. İlk filmin devamı mı olacağı ya da farklı bir hikaye mi anlatacağı da şimdilik bilinmeyen ikinci film, ilk Gladiator filmiyle bağlantı taşıyacakmış. Bunu göz önüne alarak Russell Crowe’un da projede yer alması muhtemel desek yanlış olmaz. Beklemedeyiz.