star trek’in kaptan kirk’ü william shatner, bu sefer gerçekten uzaya gidiyor

star trek’in kaptan kirk’ü william shatner, bu sefer gerçekten uzaya gidiyor


ışınla beni bezos


Yakın zamanda yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan uzay yolculukları haberlerine bir yenisi daha eklendi. Star Trek’le tanıdığımız William Shatner da önümüzdeki ay uzaya yolculuk yapacak.

Star Trek serisinde Kaptan Kirk karakterine hayat vererek uzayla az da olsa haşır neşir olan William Shatner, Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin ile Ekim ayında uzaya yolculuk yapacak ekip arasında yer alıyor. Blue Origin’in 11 dakika sürecek alt yörüngesel uçuşu, William Shatner’ın da yer aldığı yolcu ekibini dünyadan 92 kilometre uzağa götürecek ve üç dakikalık sıfır yerçekimi deneyimi yaşatacak.

William Shatner’ın bu yolculuğa çıkacak olmasının en büyük özelliği ise, kendisinin uzaya giden en yaşlı insan olacak olması. Temmuz ayında bu rekoru elde eden Wally Funk isimli astronot 82 yaşındayken, Ekim ayında yolculuğa çıkması halinde rekoru Funk’ın elinden alacak Shatner’ın yaşı 90.

Hayatta bir kere gerçekleştirilebilecek bu deneyimi şu anda hazırlamakta olduğu bir belgesel filmi için kameraya da alacağını belirten William Shatner’ın sağ salim gidip gelmesini diliyor ve arkasından bir maşrapa dolusu su döküyoruz. Hoşça kal William Shatner…