willy wonka’nın gençliğine odaklanacak wonka filminin kadrosu şekilleniyor

willy wonka’nın gençliğine odaklanacak wonka filminin kadrosu şekilleniyor


hem de nasıl şekilleniyor...


Hollywood’un kült yapımlarından Charlie and the Chocolate Factory filminin ana karakteri Willy Wonka’nın gençliğine odaklanacak Wonka isimli filmin kadrosuna yeni isimler katıldı. Geçtiğimiz aylarda Timothée Chalemet’nin başrol olarak duyurulduğu filme Olivia Colman, Rowan Atkinson ve Sally Hawkins de dahil oldu.

Roald Dahl’ın ünlü kitabından uyarlanan Wonka, diğer uyarlamaların aksine Charlie Bucket karakterine yer vermeyecek ve Willy Wonka’nın gençliğine ve Charlie and the Chocolate Factory’de gerçekleşen olaylara kadarki sürece odaklanacak. Filmin kadrosuna katılan yeni isimler ise Wonka için heyecanımızı artırdı desek doğru olur. Guillermo del Toro imzalı The Shape of Water ile yıldızı parlayan Sally Hawkins ve tüm dünyanın Mr. Bean olarak tanıdığı İngiliz komedi yıldızı Rowan Atkinson’ın yanı sıra, yakın dönemde yer aldığı her yapımda oyunculuğunun kalitesini gözümüze sokmaktan çekinmeyen Oscar ödüllü Olivia Colman da Wonka’da yer alacak isimler arasında.

Warner Bros. ve Harry Potter filmlerinin yapımcısı olarak tanınan David Heyman’ınarkasında olduğu filmin yönetmenliğini, aynı zamanda senaryosunu da Simon Farnaby ile birlikte kaleme alan Paddington filmlerinin yönetmeni Paul King üstlenecek.

Beklemeye değer bir proje olduğunu daha şimdiden belli eden Wonka, 2023 Mart’ta vizyona girecek.