akıllarda soru işareti kalmasın, dune’un devam filmi gelecek

akıllarda soru işareti kalmasın, dune’un devam filmi gelecek


e bi' zahmet


Bir süredir sinema dünyasını fazlasıyla meşgul eden Dune’un devam filmine dair yeni ve heyecanlandıran bir haber var.

WarnerMedia Studios and Networks başkanı ve CEO’su Ann Sarnoff, Deadline’a verdiği bir röportajda Dune’un akıbeti hakkında konuştu. “Dune’un devamı gelir mi?” sorusuna Sarnoff, şu sözlerle noktayı koydu: “Filmi izlediyseniz sonunu görmüşsünüzdür. Bu da sorunuza iyi bir cevap olmuştur bence.” Uzun lafın kısası, Dune’un devam filmi geliyor.

Hakkında birçok kez yazılıp çizilen müstakbel Dune devam filminin Zendaya’nın canlandırdığı Chani karakterine odaklanacağı daha önceden gelen bilgiler arasında. Filmi en başından beri iki kısım olarak planlayan ve devam filminin de yönetmen koltuğunda oturmaya fazlasıyla hevesli olan Denis Villeneuve, geçtiğimiz günlerde şu sözleri söylemişti: “İki kısımdan oluşan bir film yaptığınız zaman, ilk filmi çekerken ikinci filmde neler olacağını çoktan belirlemeniz gerekir. Ben ikinci film için şimdiden hazırım. Stüdyonun da onayı olursa Dune’un devam filminin çekimlerine 2022 yılı içinde çabucak başlayabilirim.”

Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Timothée Chalamet, Dave Bautista, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem, Charlotte Rampling ve Stellan Skarsgård gibi isimlerden oluşan kadrosuyla gözlere bayram ettirecek Dune, yarın vizyona giriyor.