berk icli’den yerli ambient sahnesi adına dikkat çeken bir albüm

berk icli’den yerli ambient sahnesi adına dikkat çeken bir albüm


glimpses of an eternal bloom


Bugün yerli sahnemizde nadir görebileceğimiz işlerden biriyle karşınızdayız. Piyanist, prodüktör ve besteci Berk Icli’nin ilk albümü Glimpses of an Eternal Bloom, Zel Zele Records etiketiyle yayınlandı.

Berk Icli’nin klasik müziği deneysel ve ambient türlerle buluşturduğu Glimpses of an Eternal Bloom, gücünü saha kayıtlarından, piyano sololarından, elektronik seslerden ve sample’lardan alıyor. Ruhani bir atmosfere introspektif bir bakış atacağımızın sözünü veren 46 dakika uzunluğundaki albüme 18 dakika uzunluğunda bir kısa film de eşlik ediyor. Ömer Deniz’in yönetmen koltuğuna geçtiği ve Berk Icli ile beraber kurgusunu üstlendiği kısa deneysel kısa film; albümden şarkıların, modern dansın, animasyonun, şiirin ve etkileyici görsellerin bir araya getirildiği bir görsel-işitsel deneyim sunuyor.

Berk Icli’nin Zel Zele Records etiketiyle yayınlanan ilk albümü Glimpses of an Eternal Bloom’un plak ya da dijital formatını buradan satın alabilirsiniz. Glimpses of an Eternal Bloom, kendiyle aynı adı taşıyan deneysel kısa filmle beraber hemen aşağıda. Dinleyelim/izleyelim.