christopher nolan da denis villeneuve’e karşı boş değilmiş

christopher nolan da denis villeneuve’e karşı boş değilmiş


iki deli bir araya gelmemeliydi


Dune’un yönetmeni Denis Villeneuve, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir podcast yayınında Christopher Nolan’a olan hayranlığını paylaşmış ve Tenet’in bir başyapıt olduğunu belirtmişti. Dün bir podcast yayınında bir araya gelen ikilide övgüye boğma sırası bu sefer Nolan’a geçti.

Directors Guild of America kanalının The Director’s Cut isimli podcast serisinin yeni bölümüne konuk olan Villeneuve ve Nolan ikilisinin ana başlığı tabii ki Dune oldu. Villeneuve’ün Dune’un iki bölümünü de arka arkaya çekmek istediğinden fakat Blade Runner 2049’ın gişede çakılmasından dolayı Warner Bros.’un ilk filmin gişe hasılatına göre ikinci filme onay vereceğinden bahsetmesinin ardından Nolan, Blade Runner 2049’ın çok başarılı bir film ve muazzam bir iş olduğunu düşündüğünü belirtti. Nolan, Dune ile ilgili düşüncelerini ise şu sözlerle paylaştı: “Bence Dune, olağanüstü bir sanat eseri. Filmi şimdiye dek iki defa izleme şansı buldum. Her izleyişimde yeni şeyler, yeni detaylar keşfettim ve bana kalırsa Dune, kesinlikle sinemada izlemeniz gereken bir film. Dune, bütün sinema severler için büyük bir armağan.”

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Dune, eşzamanlı olarak HBO Max’te de yayınlanmasına rağmen gişede şimdiden 220 milyon dolar gibi bir hasılat elde etti. İkinci film için Warner Bros.’tan henüz onay gelmemiş olsa da Dune: Part 2’ya kesin gözüyle bakılıyor.