christopher nolan’ın yeni filmine emily blunt takviyesi

christopher nolan’ın yeni filmine emily blunt takviyesi


oppenheimer


Geçtiğimiz haftalarda detayları yavaş yavaş gelen yeni Christopher Nolan filminin kadrosu şekillenmeye devam ediyor. Şimdilik Oppenheimer adıyla anılan filmin oyuncu kadrosuna Emily Blunt da katıldı.

The Dark Night serisi, Dunkirk ve Inception gibi Nolan filmlerinde yan rollerde izlediğimiz Cillian Murphy’nin Oppenheimer’da başrolü üstlendiğini geçtiğimiz hafta öğrenmiştik. Edge of Tomorrow, The Devil Wears Prada ve A Quiet Place gibi gişe rekortmeni filmlerle tanıdığımız Emily Blunt da filmde yer alacak ikinci isim oldu.

İkinci Dünya Savaşı’nı sonlandırsa da tarihte kara bir leke bırakan atom bombasının geliştirilme sürecini konu alacak film, atom bombasının bulunuşunda büyük bir katkısı olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanacak. Filmde Oppenheimer’a Cillian Murphy hayat verecek. Emily Blunt ise Oppenheimer’ın eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandıracak.

Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Tenet’in vizyon günü HBO Max’te gösterilmesiyle neredeyse kariyerinin başından beri çalıştığı Warner Bros. ile yollarını ayıran Nolan’ın yeni filmi Universal Pictures etiketiyle yayınlanacak. Nolan’ın eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prodüksiyonunu üstleneceği Oppenheimer, 21 Temmuz 2023’te vizyona girecek.