christopher nolan’ın yeni filminin başrolü cillian murphy’e emanet

christopher nolan’ın yeni filminin başrolü cillian murphy’e emanet


oppenheimer


Christopher Nolan’ın geçtiğimiz ay duyurusu yapılan sıradaki filminden yeni detaylar geldi. Şimdilik Oppenheimer adıyla anılan filmin başrolünde Cillian Murphy yer alacak.

İkinci Dünya Savaşı’nı sonlandırsa da tarihte kara bir leke bırakan atom bombasının geliştirilme sürecini konu alacak film, atom bombasının bulunuşunda büyük bir katkısı olan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanacak. The Dark Knight serisi, Inception ve Dunkirk gibi Nolan filmlerinde yan rollerde gördüğümüz Cillian Murphy, Nolan’ın yeni filminde ana karakter Oppenheimer’ı canlandıracak. Daha önce de Nolan ile birçok filmde çalışma fırsatı bulan Hoyte Van Hoytema‘nın görüntü yönetmenliğini üstleneceği, Jennifer Lame’in ise kurguda yer alacağı Oppenheimer’ın müziklerini ise Tenet’in de müziklerine imza atan Ludwig Göransson besteleyecek.

Tenet’in vizyon günü HBO Max’te gösterilmesiyle neredeyse kariyerinin başından beri çalıştığı Warner Bros. ile yollarını ayıran Nolan’ın yeni filmi Universal Pictures etiketiyle yayınlanacak. Nolan’ın eşi Emma Thomas ile birlikte sahip olduğu yapım şirketi Syncopy Inc.’in prorüksiyonunu üstleneceği Oppenheimer, 21 Temmuz 2023’te vizyona girecek. Beklemedeyiz.