dave gahan ve soulsavers’ın yeni cover’ı ile 1966 yılına ışınlanıyoruz

dave gahan ve soulsavers’ın yeni cover’ı ile 1966 yılına ışınlanıyoruz


the dark end of the street


Depeche Mode’un karizmatik abisi Dave Gahan, geçtiğimiz haftalarda Rich Machin’li Soulsavers eşliğinde yeni bir albüm hazırlığında olduğunu duyurmuştu. Imposter adı verilen cover albümden Cat Power imzalı ilk tekli Metal Heart’ı da aynı haftalarda dinleme şansı bulmuştuk. Imposter’dan ikinci tekli de geldi.

Neil Young, PJ Harvey, Bob Dylan, Cat Power ve Mark Lanegan gibi müzik dünyasında yer etmiş isimlerin cover’larından oluşacak Imposter’ın ikinci teklisi James Carr imzası taşıyor. Chips Moman ve Dan Penn’in yazdığı ve 1966 yılında James Carr’ın seslendirdiği The Dark End Of The Street, daha önce Aretha Franklin, Dolly Parton, Porter Wagoner, Elvis Costello ve Frank Black de dahil sayısız isim tarafından yorumlanmıştı. Şarkıdan bir cover da Gahan ve Soulsavers ikilisinden geldi.

Dave Gahan ve Soulsavers imzalı 12 şarkılık Imposter isimli cover albümü Columbia etiketiyle 12 Kasım’da dinlemeye açılacak. Albümün yeni teklisi The Dark End Of The Street, Cat Power imzalı ilk tekli Metal Heart ile beraber hemen aşağıda.

Imposter:

01. ‘The Dark End Of The Street’
02. ‘Strange Religion’
03. ‘Lilac Wine’
04. ‘I Held My Baby Last Night’
05. ‘A Man Needs A Maid’
06. ‘Metal Heart’
07. ‘Shut Me Down’
08. ‘Where My Love Lies Asleep’
09. ‘Smile’
10. ‘The Desperate Kingdom Of Love’
11. ‘Not Dark Yet’
12. ‘Always On My Mind’