david bowie’den iki şarkı yeni versiyonlarıyla yayında

david bowie’den iki şarkı yeni versiyonlarıyla yayında


karma man ve silly boy blue


Geçtiğimiz ay David Bowie’nin 20 yıl önce kaydedilen fakat resmi olarak bir türlü yayınlanamayan Toy isimli albümünden You’ve Got A Habit Of Leaving isimli bir şarkı dinlemiştik. Yakın zamanda nihayet dijital dinleme servislerinde yer alacak albümden Karma Man ve Silly Boy Blue isimli iki şarkı daha geldi.

Bowie’nin Toy isimli albümü 2001 yılında yayına hazırlanmış fakat sanatçının o zamanlar çalıştığı plak şirketi Virgin ile yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı albüm rafa kaldırılmıştı. 2011 yılında internete sızan 14 şarkılık albüm, bugüne kadar resmi olarak yayınlanmamıştı. Bowie’nin resmi Twitter hesabından geçtiğimiz ay yapılan bir duyuru ile Toy albümünün yakın zamanda yayınlanacak David Bowie 5: Brilliant Adventure (1992–2001) isimli bir box set ile beraber dinlemeye açılacağını öğrenmiştik.

Toy’da yeni versiyonuyla yayınlanacak Karma Man ilk olarak 1967 yılında kaydedilmiş ve John Peel’in BBCR1 isimli radyo programında 1968 yılında Bowie tarafından ilk defa seslendirildikten sonra 1970 çıkışlı The World Of David Bowie albümünde yayınlanmış. Alternative Ending Mix versiyonuyla gelen Silly Boy Blue ise David Bowie’nin kendi adını taşıyan ilk stüdyo albümünde yer alıyor. İki şarkı da yeni versiyonlarıyla beraber Toy albümünde yayınlanacak.

David Bowie 5: Brilliant Adventure (1992–2001) isimli box set, Toy albümüyle beraber Black Tie White Noise, The Buddha Of Suburbia, 1. Outside, Earthling ve ‘hours…’ albümlerini, BBC Radio Theatre, London, June 27, 2000 canlı albümünün genişletilmiş versiyonunu ve albüm dışı yayınlanan şarkıların, alternatif versiyonların ve soundtrack’lerin yer aldığı Re: Call 5 isimli bir toplama albümü içerecek.

David Bowie 5: Brilliant Adventure (1992–2001) box set’i 26 Kasım’da dinlemeye açılacak. Toy albümünün Toy:Box adındaki genişletilmiş versiyonu da 7 Ocak’ta yayınlanacak. Toy’dan gelen Karma Man ve Silly Boy Blue’nun yeni versiyonlarını aşağı bıraktık.