denis villeneuve, christopher nolan ve tenet’i öve öve bitiremiyor

denis villeneuve, christopher nolan ve tenet’i öve öve bitiremiyor


haksız mı?


Dune ile beraber neredeyse Dune’dan çok andığımız Denis Villeneuve, katıldığı bir podcast’te Christopher Nolan’a olan hayranlığını paylaştı.

Prisoners, Arrival ve Blade Runner 2049’ın ardından Hollywood’un aranan yönetmenlerinden biri haline gelip son olarak Dune’a imza atan Denis Villeneuve, geçtiğimiz günlerde yeni filminin tanıtımı için Reelblend kanalının podcast yayınına katıldı. Villeneuve, yayında konu Christopher Nolan ve Nolan’ın son filmi Tenet’ten açılınca, akranına olan hayranlığını şu sözlerle doya doya anlattı: “Tenet’i ilk izlediğimde çok etkilenmiştim, resmen bir başyapıt. Yapımı çok karmaşık bir film ve bana kalırsa Tenet, inanılmaz bir sinematik başarıma sahip. Filmi birden fazla kez izledim ve her seferinde de nefesimi kesti. Christopher Nolan, sinemada eşsiz bir ustalığa sahip.”

Geçtiğimiz sene pandeminin ikinci dalgasından hemen önce vizyona giren Tenet, gişede beklenen başarıyı yakalayamamıştı. Film ayrıca eleştirmenler tarafından Christopher Nolan’ın en kötü filmlerinden biri olarak değerlendirilmişti.