foundation ikinci sezon onayını kaptı bile

foundation ikinci sezon onayını kaptı bile


takipteyiz


Isaac Asimov’un bilim kurgu edebiyatına kazandırdığı ve türün en önemli eserleri arasında gösterilen Vakıf ya da orijinal adıyla Foundation’ın dizi uyarlamasına ikinci sezon onayı geldi.

Apple TV+’ın sağlam bir bütçe ayırıp çiçek gibi görsel efektlerle izleyicilere sunduğu Foundation, 24 Eylül’de ilk sezonuyla başlamıştı. Yayınlanan ilk üç bölümüyle izleyicilerin beğenisini kazanan dizinin ikinci sezonu için yeşil ışık gecikmeden yandı.

Flashforward, Constantine ve Da Vinci’s Demons gibi yapımlarla adından söz ettiren David S. Goyer’ın yaratıcılığını üstlendiği Foundation dizisi, insanların Samanyolu boyunca farklı gezegenlere yayıldığı alternatif bir gelecekte geçiyor. Bu geniş evrenin ve dolayısıyla da hikayenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip olan tarihçi ve matematikçi Hari Seldon oturuyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için kendisini beklenmedik bir mücadelenin içine sokuyor.

Mad Men, The Crown ve Chernobyl gibi dizierde de severek izlediğimiz Jared Harris’in Hari Seldon karakterine hayat verdiği Foundation‘ın oyuncu kadrosunda Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton ve Alfred Enoch gibi isimler de yer alıyor. 10 bölümlük ilk sezonu halihazırda devam eden dizinin dördüncü bölümü de bugün yayınlandı.