helmut newton’ın retrospektif sergisi bu hafta berlin’de açılış yapıyor

helmut newton’ın retrospektif sergisi bu hafta berlin’de açılış yapıyor


helmut newton. legacy


Moda fotoğrafçılığı denince akla gelen ilk isimlerden Helmut Newton’ın fotoğrafçılık dünyasına bıraktığı mirası, Helmut Newton. Legacy isimli retrospektif sergiyle beraber Berlin’de yer alan Helmut Newton Foundation müzesinde gösterilecek.

Fotoğrafçılık dünyasında çoğu sanatçıya ilham olmuş ve olmaya devam eden Helmut Newton, 60’lı yıllarda Vogue dergisi için çekmeye başladığı fotoğraflarla moda camiasında devrim yaratmasıyla biliniyor. Newton’ın tarihte yer eden ünlü sanatçıları objektifine aldığı devrim niteliğindeki fotoğraflarının birçoğu, sanatçının mirasından daha önce hiç görülmemiş fotoğraflarla beraber Helmut Newton. Legacy retrospektifinde sergilenecek. Karl Lagerfeld, Cindy Crawford ve Carla Bruni gibi isimlerin fotoğraflarıyla beraber Thierry Muglar, Calvin Klein ve Prada gibi moda dünyasının önde gelen markaları için çekilen 300’e yakın fotoğrafla beraber kariyerine model olarak başlayaıp Newton ile evlenmesinin ardından kendisi de fotoğrafçılığa yönelen, yıllar içinde bu alanda saygın isimlerden biri haline gelen ve geçtiğimiz nisan ayında hayatını kaybeden June Newton’ın fotoğrafları da bu özel sergide ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

Helmut Newton. Legacy sergisi, 31 Ekim tarihinde, yani önümüzdeki Pazar gününden itibaren Berlin’de, Helmut Newton Foundation müzesinde 22 Mayıs 2022 tarihine kadar her gün ziyarete açılacak.

Sol: Helmut Newton: Woman Examining Man, Calvin Klein, US Vogue, 1975 (Copyright © Helmut Newton Estate, courtesy of Helmut Newton Foundation)

Sağ: Helmut Newton: Elle, Paris, 1969 (Copyright © Helmut Newton Estate, courtesy of Helmut Newton Foundation)

helmut-newton-retrospective-photography-itsnicethat5.png

Helmut Newton: Fashion, Melbourne, 1995 (Copyright © Helmut Newton Estate, courtesy of Helmut Newton Foundation)

helmut-newton-retrospective-photography-itsnicethat3.png

Helmut Newton: Karl Lagerfeld at Chanel, Paris 1983 (Copyright © Helmut Newton Estate, courtesy of Helmut Newton Foundation)