joel coen’in ilk solo filmi the tragedy of macbeth’ten bir fragman daha

joel coen’in ilk solo filmi the tragedy of macbeth’ten bir fragman daha


14 ocak'ta apple tv+'ta


Fargo, No Country for Old Men ve Inside Llewyn Davis gibi filmlerle gönlümüzü kazanan kara komedi üstatları Coen Kardeşler’in yarısı Joel Coen’in ilk solo filmi olma özelliği taşıyan The Tragedy of Macbeth’ten bir fragman daha yayınlandı.

William Shakespeare’in ekmeğini yemeye doymayan Hollywood’tan daha önce zibilyon tane Macbeth uyarlaması izlemiştik. Joel Coen’in Macbeth uyarlaması ise diğer uyarlamalara göre hem hikaye olarak hem de görsel olarak biraz daha farklılık taşıyor. Siyah beyaz görüntüleri ve çerçeve oranıyla İsveçli usta yönetmen Ingmar Bergman’a selam veren The Tragedy of Macbeth, filmde Lady Macbeth’i canlandıracak Frances McDormand’ın bahsettiğine göre adından da anlaşılacağı üzere Macbeth hikayesinin trajedisine atıfta bulunarak alışık olduğumuz Macbeth uyarlamalarından farklı bir yol izliyormuş.

Geçtiğimiz ay ilk fragmanı yayınlanan ve New York Film Festivali’nde prömiyerini yaparak eleştirmenlerden fazlasıyla iyi yorumlar alan The Tragedy of Macbeth’te başrolleri Glory ve Training Day filmleriyle iki Oscar’a layık görülen Denzel Washington’a ve yaptığı her işle gönlümüzde ayrı bir yeri olan dört Oscar ödüllü Frances McDormand’a emanet edilmiş. Bir süredir Coen filmlerinin gediklisi olan Bruno Delbonnel’in görüntü yönetmenliğini üstlendiği The Tragedy of Macbeth’in oyuncu kadrosunda Washington ve McDormand ikilisine ek olarak Corey Hawkins, Moses Ingram, Ralph Ineson, Sean Patrick Thomas, Harry Melling, Bertie Carvel, Kathryn Hunter, Brendan Gleeson ve Stephen Root gibi isimler de yer alıyor.

Kaliteli bağımsız yapımın açık adresi olma yoluna baş koyan A24 ve Apple TV+ ortaklığında çekilen The Tragedy of Macbeth, ilk olarak 25 Aralık’ta seçili sinema salonlarında vizyona girecek, 14 Ocak’ta ise Apple TV+ üzerinden izlemeye açılacak. Filmin yayınlanan yeni fragmanı için buyursunlar.