paul verhoeven’ın son filmi benedetta’dan fragman

paul verhoeven’ın son filmi benedetta’dan fragman


3 aralık’ta vizyonda


Basic Instinct, Robocop, Elle ve Starship Troopers gibi yapımların Hollandalı yönetmeni Paul Verhoeven’in son filmi Benedetta’dan yeni fragman geldi.

2000’ler öncesinde aksiyon filmleriyle sıkça anılan, son 10 yılda çalıştığı filmlerde ise dramaya daha fazla yönelen Verhoeven’ın yeni filmi Benedetta, Judith C. Brown’ın 17. yüzyıl İtalya’sında lezbiyen ilişkiler nedeniyle kilise tarafından yargılanan Benedetta Carlini’nin gerçek hikayesinden esinlenerek yazdığı Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy kitabından uyarlanmış.

Daha önce Elle filminde de Paul Verhoeven ile çalışma fırsatı bulan Virginie Efira, fimde Benedetta Carlini’ye hayat verecek. Benedetta’nın oyuncu kadrosunda Efira’nın yanı sıra Daphne Patakia, Lambert Wilson ve Fransız sinemasının usta isimlerinden Charlotte Rampling de yer alıyor.

Uyarlama senaryosu Paul Verhoeven ve David Birke ikilisi tarafından yazılan Benedetta, 3 Aralık tarihinde sinema salonlarında gösterildikten sonra 21 Aralık’ta VOD sistemiyle de satışa çıkacak.