peter jackson’ın the beatles belgeselinden fragman alır mıydınız?

peter jackson’ın the beatles belgeselinden fragman alır mıydınız?


the beatles: the get back


The Lord of The Rings serisiyle gönülleri kazanan Peter Jackson’ın neredeyse iki senedir üzerinde çalıştığı The Beatles belgeseli The Beatles: The Get Back’ten nihayet bir fragman yayınlandı.

The Beatles’ın on ikinci ve son albümü Let It Be’nin kayıt sürecini anlatan aynı isimli belgeselden artan 55 saatlik görüntülerden bambaşka bir yapım oluşturan Peter Jackson imzalı belgesel, geçtiğimiz sene vizyona girmesi beklenirken pandemiden nasibini almış ve süresiz olarak ertelenmişti. Pandemide boş durmayan Jackson, başta iki saat uzunluğunda olması planlanan belgeselin süresini altı saate çıkarmıştı.

2-31 Ocak 1969 arasında çekilen görüntüler, ağırlıklı olarak Londra’daki Apple Corps çatısındaki kayıtlar ve The Beatles performanslarından oluşuyor. Proje hakkında konuşan Jackson, “Bize verilen 55 saatlik görüntüler ve 140 saatlik ses kayıtları sayesinde The Beatles hayranları, hayalini kurduğu “Fly on the wall” deneyimini yaşatacak. Bu, aynı zaman makinesine binip 1969 yılına ışınlanmak gibi. Belgeseli izlerken oturup yalnızca dört yakın arkadaşın stüdyolarında harika bir iş çıkarmalarına tanıklık edeceğiz.” açıklamasını yapmıştı.

Nihayet sona gelinen Peter Jackson imzalı The Beatles: The Get Back belgeseli 25, 26 ve 27 Kasım tarihlerinde ikişer saatlik üç bölüm halinde Disney+ üzerinden yayınlanacak. Merakla beklediğimiz belgeselden yayınlanan ilk fragmanı aşağı iliştirdik. Buyursunlar.