richard kelly, donnie darko evrenini genişletmeye niyetliymiş

richard kelly, donnie darko evrenini genişletmeye niyetliymiş


çünkü neden olmasın


Milenyum başı kült yapımlardan Donnie Darko, vizyona girmesinin üstünden 20 yıl geçse de anılmaya devam ediyor. Filmin yaratıcısı Richard Kelly, Donnie Darko evrenini genişletmeyi hedeflediğini duyurdu.

Jake Gyllenhaal’un kariyerinde dönüm noktası olan, yayınlanmasının ardından seneler sonra değeri kıymete binen Donnie Darko’nun devam filmleri ve yan projeleri de daha önce birçok kez gündeme gelmişti. Hatta 2009 yılında Donnie’nin kardeşi Samantha’yı merkeze alan S. Darko isimli bir devam filmi de vizyona girmişti. Tabii Richard Kelly ile herhangi bir alakası olmayan S. Darko, vasat altı bir film olarak kalmış ve çoktan unutulmuştu. Richard Kelly ise yaratıcısı olduğu Donnie Darko evreninde daha anlatılacak birçok şey olduğunu düşünüyor.

Yine 2009’da yayınlanan ve pek de iyi eleştiriler almayan Cameron Diaz’lı son filmi The Box ile sinemadan elini eteğini çeken Kelly, geçtiğimiz senelerde yaptığı açıklamalarla Donnie Darko evreninden gelecek yeni projeler için gerekli bütçenin varlığından emin olmak istediğini ve bu işi hiçbir şeyden taviz vermeden yapmak istediğini belirtmişti. Kelly, bugün yaptığı açıklamalarla şu sözleri söyledi: “Yakın zamanda herkesin aklını alacak yeni şeyler gösterebileceğimizi umuyorum. Bu evreni genişletme niyetindeyim. Tamamladığımız devasa bir iş var, şimdilik sadece bunu söyleyebilirim. Donnie Darko dünyasını daha büyük çaplı ve heyecan verici bir şekilde keşfetme fırsatı elde edeceğimizden ümitliyim. Bakalım, zaman gösterecek.”

Richard Kelly’nin açık kapı bırakan bu açıklamalarıyla Donnie Darko evreninden gelecek yeni işlerin yolda olduğunu düşünsek büyük ihtimalle yanılmayız. Filmin orijinal kadrosunda yer alan Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal, Jena Malone veya James Duval da bu evrene tekrar dahil olur mu, bilemiyoruz. Hadi hayırlısı.