ridley scott’ın son harikası the last duel’in açılış sahnesini izliyoruz

ridley scott’ın son harikası the last duel’in açılış sahnesini izliyoruz


15 ekim'de vizyonda


Şu sıralar Napolyon’a odaklanan Joaquin Phoenix’li Kitbag filmi ve Gladiator 2 da dahil ikisi yakın zamanda vizyona girecek dört filmle sinemayı kurtarmaya and içen Ridley Scott’ın önümüzdeki hafta vizyona girecek yeni filmi The Last Duel’ın açılış sahnesi yayınlandı.

Konusu 14. yüzyıl Paris’inde geçen ve gerçek bir hikayeden uyarlanan film, bir tecavüz suçlaması etrafında gerçekleşiyor. Marguerite de Thibouville isimli kadın, kocası savaştayken kocasının en yakın arkadaşı Jacques Le Gris’in kendisine tecavüz ettiği iddiasında bulunur. Kadının kocası Jean de Carrouges ise Le Gris’i düelloya davet eder fakat bu düello aynı zamanda de Thibouville’in kaderini de belirleyecektir.

Filmde Marguerite de Thibouville’e Killing Eve dizisinde harikalar yaratan Jodie Comer hayat verirken Jean de Carrouges’i Matt Damon, Jacques Le Gris’i ise Adam Driver canlandırıyor. Matt Damon ve Ben Affleck ikilisinin kendilerine Oscar’ı kazandıran Good Will Hunting’ten sonra ilk defa beraber senaryo başına geçtikleri filmin yazımında ikiliye Nicole Holofcener da eşlik ediyor. Venedik Film Festivali’nde övgüleri toplayan The Last Duel’in oyuncu kadrosunda Harriet Walter, Nathaniel Parker, Sam Hazeldine, Michael McElhatton, Alex Lawther, Marton Csokas, Željko Ivanek, Clive Russell, Adam Nagaitis ve Bosco Hogan gibi isimler de yer alıyor.

Oscar törenine bomba gibi bir giriş yapacağını tahmin ettiğimiz Ridley Scott imzalı The Last Duel, 15 Ekim tarihinde vizyona girecek. Filmin hevesi kursakta bırakan açılış sahnesi için buyursunlar.