ryan gosling’li wolfman’de yönetmen değişikliği

ryan gosling’li wolfman’de yönetmen değişikliği


cianfrance in, whannell out


Canavar hikayelerinden oluşan Dark Universe’ü şekillendirmeye devam eden Universal Pictures’ın Ryan Gosling’li yeni nesil Wolfman filminde yönetmen değişikliği var.

Korku sinemasına yeni bir boyut kazandıran yapım şirketi Blumhouse’un prodüktörlüğünde hazırlanan Elisabeth Moss’lu The Invisible Man’in yakaladığı başarının ardından Dark Universe’e daha fazla yoğunlaşan Universal Pictures, Wolfman’in yönetmen koltuğunda oturması için başta Thoroughbreds ve Bad Education gibi filmlerle tanınan Cory Finley’i düşünse de koltuğu The Invisible Man’in de yönetmeni Leigh Whannell’e emanet etmişti. Bugün Deadline’dan gelen bir habere göre Whannell, çekim takviminden dolayı sıkışık olduğu için projenin yönetmenliğini bıraktı. Filmin yönetmen koltuğu ise Ryan Gosling’in haşır neşir olduğu bir isme, Derek Cianfrance’a emanet edildi. Gosling ve Cianfrance ikilisi daha önce Blue Valentine ve A Place Beyond The Pines gibi filmlerde beraber çalışmıştı.

Leigh Whannell, Wolfman’in yönetmen koltuğunu bıraksa da projeye senaryo kısmında destek olmaya devam edecek. Filmin senaryosunu Whannell ile birlikte Rebecca Angelo ve Lauren Schuker Blum kaleme alacak. Wolfman’in prodüktörlüğünü ise Ryan Gosling’le beraber Blumhouse kurucusu Jason Blum ve Ken Kao üstlenecek.

Dark Universe’ü Van Helsing, Dracula, Creature from the Black Lagoon ve Renfield gibi yapımlarla yakın zamanda daha da genişletmeyi planlayan Universal Pictures’ın 1941 yapımı The Wolf Man‘den uyarlanacak yeni nesil Wolfman’i için şimdilik bir vizyon tarihi belirlenmiş değil.