the nightmare before christmas’ın film konseri billie eilish’i konuk ediyor

the nightmare before christmas’ın film konseri billie eilish’i konuk ediyor


hem de sally rolünde


Tim Burton’ın senaryosunu kaleme aldığı, Henry Sellick’in yönetmenliğini üstlendiği 1993 yapımı stop-motion animasyon klasiklerinden The Nightmare Before Christmas, filmle eşzamanlı sergilenecek konseriyle geri dönüyor. Konserin büyük sürprizi ise Billie Eilish’in de +1 olarak yer alacak olması.

1993 yapımı The Nightmare Before Christmas, yayınlanmasından tam 25 yıl sonra 2018 yılında filme eşlik edilen bir canlı performans etkinliğiyle tekrar kendini hatırlatmıştı. Orijinal filmden Jack Skellington’ı seslendiren Danny Elfman’ın ve Oogie Boogie rolünde karşımıza çıkan Ken Page’in de yer alacağı yeni The Nightmare Before Christmas konserinde Alfred Matthew ya da bilinen adıyla “Weird Al” Yankovic ise animasyondan Lock karakterine hayat verecek. Orijinalinde Catherine O’Hara’nın seslendirdiği Sally rolünde ise Billie Eilish karşımıza çıkacak.

29 Ekim Cuma akşamı Banc of California Stadyumu’nda gerçekleşecek etkinliğin orkestra şefliğini John Macueri üstleniyor. The Nightmare Before Christmas konserinin neye benzeyeceğine dair kafalarda soru işaretleri kaldıysa aşağı bir tadımlık bıraktık.