the wheel of time’ın son fragmanıyla robert jordan’ın epik dünyasına bir adım daha yakınız

the wheel of time’ın son fragmanıyla robert jordan’ın epik dünyasına bir adım daha yakınız


gel artık 19 kasım


Game of Thrones’un televizyon dünyasında yarattığı boşluğun ardından hem fantastik hem de bilim kurgu türlerinde birçok yapım için çalışmalar başlamıştı. Bu boşluğu Robert Jordan’ın uzun soluklu fantastik edebiyat serisi The Wheel of Time ile doldurmayı amaçlayan Amazon, dizinin 19 Kasım’da gerçekleşecek prömiyerinden önce bir fragman daha paylaştı.

Robert Jordan’ın her biri tuğla gibi 15 cilde sahip olan, yaklaşık 10.000 sayfalık külliyatıyla Game of Thrones’u ikiye katlayan, hatta birçok fantastik edebiyat okuyucusuna göre GoT’un getir götürünü yapacağı bir evrene sahip olan The Wheel of Time için geçtiğimiz yıllarda Amazon çalışmalara başlamıştı. İlk sezonu yayınlanmadan ikinci sezon onayını da kapan dizi, Aes Sedai adındaki, sadece kadınlardan oluşan gizemli bir grubun üyesi Moiraine’in Two Rivers isimli küçük bir kasabada yaşayan beş genç erkek ve kadınla beraber insanlığın kaderini belirleyecek bir yolculuğa çıkmasına odaklanıyor.

David Fincher imzalı Gone Girl ile aklımızı alan ve son olarak Netflix yapımı I Care A Lot filminde karşımıza çıkan Rosamund Pike’ın Moiraine karakterine hayat verdiği dizi, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Madeleine Madden, Michael McElhatton, Álvaro Morte, Maria Doyle Kennedy, Priyanka Bose, Daryl McCormack, Sophie Okonedo, Clare Perkins, Kae Alexander ve Barney Harris gibi isimlerle bereber epik hikayesine yaraşır bir şekilde geniş mi geniş bir oyuncu kadrosuna sahip.

The Wheel of Time, altı bölümlük ilk sezonuyla 19 Kasım’da Amazon Prime Video’nun kapısını çalacak. Dizinin yayınlanan son fragmanını aşağı iliştirdik bile.