toy story spin-off filmi lightyear’dan tanıtım fragmanı

toy story spin-off filmi lightyear’dan tanıtım fragmanı


infinity and beyond


Disney ve Pixar iş birliğinin en sevilen meyvesi Toy Story serisinin spin-off filmi Lightyear’dan tanıtım fragmanı yayınlandı.

Lightyear animasyon filminde Toy Story serisinin astronot oyuncağı Buzz Lightyear’a esin kaynağı olan aynı isimli astronotu bir oyuncak olarak değil, kanlı canlı bir insan olarak görüyoruz. Pixar filmleriyle üç Oscar heykelciği kazanmasının yanı sıra yıllar içinde şirketin CCO’su konumuna da ulaşan usta animatör Pete Docter, Lightyear filmi hakkında şu sözleri söylemiş: “Toy Story’i ilk hazırladığımızda Buzz Lightyear’ın gişe rekortmeni bir filmin ürünü olarak satılan bir oyuncak olarak tasarlamıştık. Bahsedilen bu filmi yıllar sonra gerçekten yapmaya karar verdik.”

Lightyear’ın yönetmen koltuğunda BURN-E ve Small Fry gibi Pixar kısa filmlerinin yanı sıra Andrew Stanton ile beraber Finding Dory’nin yönetmenliğini de üstlenen Angus MacLane oturuyor. Filmde Buzz Lightyear karakterine Toy Story’de bu görevi üstlenen Tim Allen’ın aksine Marvel Sinematik Evreni‘nin Captain America’sı Chris Evans sesiyle can veriyor.

Buzz Lightyear’ın hikayesine nihayet şahit olacağımız Lightyear filmi, 17 Haziran 2022’de vizyona girecek. Filmin ilk tanıtım fragmanı için aşağı alalım.