trainspotting yazarı irvine welsh, yeni bir diziyle televizyon dünyasına adım atıyor

trainspotting yazarı irvine welsh, yeni bir diziyle televizyon dünyasına adım atıyor


crime


Trainspotting ile hem edebiyat hem de sinema dünyasında nam salan İskoç yazar Irvine Welsh’in televizyon dünyasına adım attığı ilk dizisi Crime’dan fragman geldi.

Geçtiğimiz günlerde Trainspotting’in haşin delikanlısı Begbie’ye odaklanacak The Blade Artist için de çalışmalara başladığını öğrendiğimiz Irvine Welsh’in ilk televizyon yapımı, 2008 yılında yazmış olduğu aynı isimli Crime romanından uyarlanıyor. Altı bölüm olarak hazırlanan Crime isimli dizi, alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla beraber geçmişte bir türlü çözemediği bir çocuk cinayeti vakasıyla başa çıkmaya çalışan Ray Lennox isimli bir dedektifin sıkıntılarını bir kenara bırakıp kasabada yakın zamanda gerçekleşen bir kayıp çocuk vakasını çözmeye çalışmasını konu alıyor.

Irvine Welsh’in senaryosunu kaleme aldığı Crime’ın başrolünü Dougray Scott üstlenirken dizinin oyuncu kadrosunda Joanna Wanderham, Angela Griffin, Ken Stott ve Jamie Sives gibi isimler de yer alıyor. Crime, 18 Kasım tarihinde BritBox kanalında ekranlara gelecek. Dizinin fragmanını aşağı bıraktık.