yeni red hot chili peppers albümünden haberler var

yeni red hot chili peppers albümünden haberler var


kulağımız chad smith'te


2019 sonlarına doğru eski dostları John Frusciante’yi tekrar aralarına alarak müzik dünyasını heyecanlandıran Red Hot Chili Peppers’ın davulcusu Chad Smith, RHCP’nin müstakbel albümüyle ilgili açtı ağzını yumdu gözünü.

Son olarak 2006 çıkışlı Stadium Arcadium’da John Frusicante’yle çalışan RHCP’nin yeni albüm hazırlığında olduğunu geçtiğimiz sene öğrenmiştik. Chad Smith yaptığı açıklamada grubun yeni albümü için Frusciante’li eski albümlerin başarısına odaklanmadıklarını, farklı ve yeni şeyler denediklerini belirtip şu sözleri eklemiş: “John 10 yıldan fazla bir süredir grupta değil ve bu uzun bir süre. O yüzden yeni albümün sound’u tabii ki biraz farklı olacak ama dördümüzün de etkisi duyulacak çünkü bir araya geldiğimizde aramızdaki özel kimya ortaya çıkıyor. RHCP sound’u yine duyulacak ama farklı ve yeni bir şekilde.”

Chad Smith’in bu açıklamalarından sonra anladığımız kadarıyla yeni Chili Peppers albümü grubun diskografisindeki diğer tüm albümlerden farklı bir noktada duracak. İsimsiz yeni albümün 2022 Temmuz’unda başlayacak dünya turnesinden önce yayınlanması bekleniyor. RHCP eski büyük günlerine geri dönecek mi, bekleyip göreceğiz.