2022’de iki yeni wes anderson filmi mi geliyor?

2022’de iki yeni wes anderson filmi mi geliyor?


pes anderson


Neredeyse iki senedir The French Dispatch ile dilimizde tüy bırakmayan Wes Anderson’ın sıradaki projeleriyle ilgili acayip dedikodular var. Yönetmenden önümüzdeki sene iki farklı film gelecek gibi görünüyor.

Yıldız isimlerle dolu filmlerine artık şaşırmadığımız Anderson, oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Margot Robbie, Scarlett Johansson, Adrien Brody, Tilda Swinton, Maya Hawke, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Jeffrey Wright, Matt Dillon, Liev Schreiber, Hope Davis, Sophia Lillis ve tabii ki Bill Murray ile Jason Schwartzman’ın da bulunduğu yeni filmi Asteroid City’nin çekimlerine geçtiğimiz aylarda İspanya’da başlamıştı. Konusu hakkında pek fazla bir şey bilmediğimiz, Avrupa’da geçecek bir aşk hikayesini anlatacağı dedikodusu dönen Asteroid City’nin çekimleri birkaç gün önce tamamlandı. Film şu an post-prodüksiyon aşamasında. Heyecanlanmamız için ilk sebep bu, ikinci sebebe geçiyoruz.

Will Mavity isimli sinema yazarı, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir tweet’le Anderson’ın Asteroid City çekimlerini tamamlamasının ardından Aralık ayında yeni bir film projesine başlamak üzere İngiltere’ye gideceğini belirtti. Mavity’nin kaynağı ise epey sağlam. Anderson’ın 96 yapımı ilk filmi Bottle Rocket’ten beri beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Robert D. Yeoman, bu haberi Mavity’e bizzat kendisi vermiş.

“Günler çuvala mı girdi?” sorusuna kafa göz girişip üst üste yeni projelere imza atmaya hazırlanan Wes Anderson’ın dedikodudan, ama sağlam bir dedikodudan ibaret yeni filmi hakkında bilgilerimiz şimdilik sınırlı. Yakın zamanda kokusu çıkar diyor ve The French Dispatch’in ülkemizde 3 Aralık’ta vizyona gireceğini tekrar hatırlıyoruz.