amazon, mass effect dizi uyarlaması için kolları sıvadı

amazon, mass effect dizi uyarlaması için kolları sıvadı


come on jeffrey, you can do it


Her bir bölümüne 10 milyon dolar harcanan The Wheel of Time gösterime girdi. İlk sezonu için 465 milyon dolar gibi devasa bir bütçe ayrılan The Lord of the Rings ise 2022’de geliyor. Peki Amazon büyük bütçeli hamlelerine ara vermeyi düşünüyor mu? Bugün gelen bir haberden anladığımız kadarıyla hayır.

Bir süredir merakla beklediğimiz Rosamund Pike’lı fantastik uyarlama The Wheel of Time, geçtiğimiz hafta Amazon Prime Video’da gösterime girdi. İlk üç bölümüyle “eh işte” gibi yorumlar alan dizi, rakamları açıklanmasa da Amazon’un belirttiğine göre platform’da en iyi çıkış yapan yapım oldu. The Wheel of Time’dan gazı alan Amazon, büyük bütçeli yapımlarına bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Ünlü video oyunu serisi Mass Effect, Amazon tarafından diziye uyarlanacak.

BioWare isimli oyun geliştiricisi firmanın ve Electronic Arts’ın iş birliğinde 2007’den beri dört ana oyun ve çeşitli spin-off oyunlarını meraklılarıyla buluşturan Mass Effect, çeşitli uzaylı medeniyetlerin Samanyolu Galaksisi’nde kolonileştikleri uzak bir gelecekte geçen alternatif bir evrenin tasvir edildiği bir bilim kurgu hikayesine ev sahipliği yapıyor. Uzay ve zamanın bükülebildiği, ışık hızından hızlı yolcukların yapıldığı bu evrende insan ırkı, geç keşfettikleri bu kolonilere entegre olmaya çalışıyor ve evrenin yaratıcıları olduklarını iddia eden kadim bir uzaylı ırkına karşı verecekleri savaşa hazırlanıyorlar.

Zengin bir içeriğe sahip olan Mass Effect, Amazon’un bir sonraki büyük bütçeli yapımı için nokta atışı bir seçim olmuş desek yeridir. Henüz fazlasıyla erken aşamada olan projenin yapım kadrosunda kimlerin yer alacağı ve ne zaman yayınlanacağı şimdilik belirsiz. Beklemedeyiz.