blade runner ve alien dizilerinin pilot bölümleri yazılmış bile

blade runner ve alien dizilerinin pilot bölümleri yazılmış bile


ridley scott a.ş.


Bu sene The Last Duel ve House of Gucci ile kombo yapan Ridley Scott, Blade Runner ve Alien dizilerinin ilk bölümlerinin senaryolarının tamamlandığını duyurdu.

Fargo ve Legion gibi dizilerle televizyon dünyasında harikalar yaratan Noah Hawley’nin yaratıcılığını üstlendiği Alien dizisi geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Scott’ın da yapımcı olarak katkıda bulunacağı işbu dizi FX ekranlarında gösterilecek. FX başkanı John Landgraf’ın belirttiğine göre pilot bölümü yazılan Alien dizisi, Dünya gezegeninde geçecek ilk Alien hikayesine sahipmiş ve izleyiciye ilk anından itibaren dur durak bilmeyen yoğun bir aksiyon sunarak akılları alacakmış. 8-10 bölümden oluşacak projenin FX’te ne zaman yayınlanacağı şimdilik belirsiz.

Blade Runner tarafında ise bilgilerimiz daha da kısıtlı. Son olarak Adult Swim imzalı Blade Runner: Black Lotus animasyon serisi ile ziyaret ettiğimiz Blade Runner evreninin ilk live-action dizisinde bizi nelerin bekleyeceğine dair bir açıklama bulunmuyor. Scott’ın yine yapımcı olarak katkıda bulunacağı dizi 10 bölümden oluşacak. İlk bölümünün senaryosu tamamlanan Blade Runner dizisinin de yayın tarihi bilinmiyor.

O projeden bu projeye koşturan Ridley Scott, hız kesmeden film projelerine de devam edecek. Yakın zamanda Gladiator’un devam filminin senaryosunu yazmaya başladığını duyuran Scott’ın sıradaki projesi Kitbag, Napolyon Bonapart’a odaklanacak ve Joaquin Phoenix ve Jodie Comer‘ı buluşturacak.