damon albarn’ın yeni solo albümüne davetlisiniz

damon albarn’ın yeni solo albümüne davetlisiniz


the nearer the fountain, more pure the stream flows


Bir taraftan Blur, diğer taraftan Gorillaz derken üretkenliğin altından girip üstünden çıkan Damon Albarn, 2014’te bir kenara bıraktığı solo kariyerine yeni albümüyle geri döndü. Albarn’ın son harikası The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, bugün yayınlandı.

Haziran ayından beri Polaris, Particles, Royal Morning Blue, The Tower of Montevideo ve albümle aynı adı taşıyan giriş şarkısı The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows ile ısınma turları attığımız yeni Albarn albümünde 11 şarkı yer alıyor. Başlangıçta İzlanda manzaralarından ilham alan enstrümantal bir eser olarak tasarlanan albüm, zaman içinde ismini 19. yüzyıl İngiliz şairlerinden John Clare’ın Love and Memory şiirinden alan; kırılganlık, kayıp ve yeniden doğuş temalarını işleyen bir albüme dönüşmüş. Transaggressive etiketiyle yayınlanan albümün prodüksiyon kısmında Gorillaz şarkılarında da katkısı bulunan Samuel Egglenton’ın imzasını görmek mümkün.

The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, gün itibarıyla Damon Albarn’ın diskografisindeki yerini aldı. Buyursunlar…