david bowie konserlerine odaklanan bir film için çalışmalar başlamış

david bowie konserlerine odaklanan bir film için çalışmalar başlamış


yönetmen koltuğunda brett morgen


Lanetli 2016 yılının aramızdan aldığı David Bowie’nin canlı performanslarını mercek altına alacak bir film geliyor.

https://www.documentary.org/images/programs/doc-u/DocU_BrettMorgen_21.jpg

Kurt Cobain’e odaklanan Cobain: Montage of Heck belgesel filmi de dahil Jane, On The Ropes ve Chicago 10 gibi belgesellerle tanınan Brett Morgen, David Bowie’nin canlı performanslarına odaklanacak film projesi üzerinde dört senedir çalışıyormuş. Morgen’ın yüzlerce saatten oluşan Bowie performanslarını izleyerek hazırlandığı isimsiz film hakkında Variety’de “Belgesel ya da biyografi filmi değil, daha önce hiç görülmemiş yüzlerce saatlik materyallerden oluşan sürükleyici bir sinema deneyimi.” şeklinde bir tanım yapılmış.

Bowie’nin uzun süre beraber çalıştığı Tony Visconti ile Bohemian Rhapsody’nin Oscar ödülü kazanan ses ekibi projeye müzik prodüktörü ve ses tasarımcısı olarak katkıda bulunacaklar. 2020 yapımı Stardust’ın tamamen bir vakit kaybı olduğunu belirten ve sanatçıya odaklanan filmlerin yapılmasına genelde karşı çıkan Angie Bowie, mevzubahis projenin yapımına konserlere odaklanması sebebiyle tam destek veriyor.

Brett Morgen, henüz ismi belli olmayan filmi IMAX ile beyaz perdeye taşımayı hedefliyor. Filmin Ocak ayında gerçekleşecek Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapması bekleniyor.