halle berry ve patrick wilson, yeni roland emmerich filminde dünyayı aydan kurtarmaya çalışıyor

halle berry ve patrick wilson, yeni roland emmerich filminde dünyayı aydan kurtarmaya çalışıyor


moonfall


2012, The Independence Day ve The Day After Tomorrow gibi abartılı kıyamet senaryolarıyla tanıdığımız Roland Emmerich’in Halle Berry ve Patrick Wilson’lı yeni filmi Moonfall’dan fragman geldi.

Emmerich’in yeni filmi Moonfall’da bir komplo teorisinin gerçeğe dönüşmesi ekranlara gelecek. 1969 yılında Apollo 11 mürettebatının Dünya ile iletişimi Aya iniş yaptıktan sonra iki dakika boyunca kesilmişti. Filmin konu olduğu komplo teorisine göre bu iki dakika içinde Ay ile ilgili son derece gizli bir konuşma gerçekleşmiş ve bu konuşmaya konu olan bir gerçek 50 yıl boyunca insanlardan saklanmış. Bu teoriden yola çıkan Moonfall’da Ay, yörüngesinden ayrılıp Dünyaya yaklaşmaya başlıyor. Eski astronotlar Jo Fowler ve Brian Harper, komplo teorisyeni K.C. Houseman ile beraber Aya gidip bu olaya engel olmaya çalışıyor.

Roland Emmerich’in yönetmen koltuğunda oturduğu Moonfall’un senaryosunu Emmerich ile beraber Spenser Cohen ve Harald Kloser kaleme almış. Filmin oyuncu kadrosunda Patrick Wilson ve Halle Berry ikilisine ek olarak John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak ve Donald Sutherland gibi isimler yer alıyor.

Çoğu Roland Emmerich filminde olduğu gibi Moonfall’da da patlamalı çatlamalı ve mantık hatalı bir sürü sahne göreceğiz gibi. Bunlardan birkaç örneği hemen aşağıdaki fragmanda izleyebilirsiniz. Film, 4 Şubat 2022’de vizyona girecek.