hayao miyazaki son filmiyle emekli oluyor

hayao miyazaki son filmiyle emekli oluyor


how do you live?


Sinema dünyasında eşinin benzerinin az bulunacağı usta animatör Hayao Miyazaki’nin yeni filminden haberler var.

Spirited Away, My Neighbor Totoro, Howl’s Moving Castle, Princess Mononoke ve daha nice animasyon filmiyle hafızalara kazınan Miyazaki, şu sıralar hazırlığını sürdürdüğü son filminin ardından emekliliğe ayrılacak. Usta yönetmen son olarak The Wind Rises isimli 2013 yapımı filmini izleyicilerle buluşturmuş ve 2018’de Studio Ghibli Müzesi için 15 dakikalık Boro the Caterpillar isimli kısa filmi hazırlamıştı. New York Times’ın haberine göre, daha önce de emeklilikle gündeme gelen Miyazaki, son filmiyle bu sefer gerçekten sinema ve animasyon dünyasına veda edecek.

80 yaşındaki yönetmenin son filmi How Do You Live? ya da orijinal adıyla Kimitachi wa dô ikiru ka, Yoshino Genzaburō’nun 1937 yılında yayımlanan aynı isimli romanından uyarlanıyor. Coming-of-age türünde bir hikayeye sahip olacak film, 15 yaşındaki bir gencin arkadaşları ve amcası ile olan ilişkileri vasıtasıyla psikolojik gelişimini tasvir edecek.

Hayao Miyazaki’nin son filmi How Do You Live? tabii ki Studio Ghibli ile beyaz perdede gösterime girecek. Yönetmenin uzun bir süredir uğraş verdiği filmin ne zaman yayınlanacağı ise hala belirsizliğini koruyor.