hollywood’un altın çocuğu timothée chalamet’nin stilinden notlar

hollywood’un altın çocuğu timothée chalamet’nin stilinden notlar


iyi filmler sende, peki ya en iyi look'lar?


Bu aralar hepimizin gündemini fazlasıyla meşgul eden birisi var: Timothée Chalamet. Başarı basamaklarını hızla çıkmakla kalmayıp adeta depar atan genç yetenek Chalamet, filmleriyle olduğu kadar stiliyle de popüler kültür dünyasının ilgi odağı. Hatta Vogue’a göre 2019 yılında moda dünyasındaki en “ilham verici” erkekti. Tatlı bir yüzü ve oyunculuk yeteneği olduğu kesin, peki stili gerçekten iyi mi? Gelin bir kaç Chalamet look’u üzerinden bu konuyu masaya yatıralım.

Öncelikle kırmızı halı görünümleriyle her seferinde sayfanın en tepesine yerleşmeyi başaran Timothée’nin bir stilistle çalışmadığının bilgisini peşin peşin verelim. Ne görüyorsak gerçek Chalamet stili. yani öyle gibi gibi. Neyse, altın çocuk Timothée’yi pohpohlayacağımız, şık bir görünümle listemize başlayalım o halde. 2019 Venedik Film Festivali görünümü. Tepeden tırnağa Haider Ackermann imzalı bu görünüm, gerçek terziliğin nasıl yapılacağını dünyaya öğretecek nitelikte diyebiliriz. Chalamet’nin üzerinde ışıl ışıl parlayan bu muhteşem gri takım ile black-tie geleneğine adeta tokat atan Ackermann, jilet kovboy botlarla genç oyuncuyu adeta arşa çıkarmış. Şapka çıkarıyor ve eğilebildiğimiz kadar eğiliyoruz efendim.

Ackermann ve Chalamet dostluğu herkesin hoşuna gitmiş olacak ki, ünlü tasarımcı bu senenin Met Gala’sında da Chalamet’ye sihirli asasıyla bir kez dokunuyor. Gerçekten bir dokunuş yapıyor ve ona mükemmel bir cropped tuxedo ceket giydiriyor. Bizim Timothée ise altına giymeyi seçtiği Rick Owens markalı bir eşofman altı ve beyaz boğazlı Converse ile bu look’un seyrini tamamen değiştiriyor. Bayılıyor muyuz, yoksa nefret mi ediyoruz, biz de bilemedik ama Hollywood maskülenliğinde sıradışı bir seçim olduğu aşikar.

Derken, sevmediğimizi bildiğimiz bir seçimle yolumuza devam ediyoruz: Wes Anderson imzalı The French Dispatch’in Cannes Film Festivali’ndeki gala gecesinde Timothée Chalamet’nin giydiği Tom Ford takım. Şimdi, öncelikle neden sevmedik? Tom Ford imzalı bu harika takımı ve Timothée’nin çenesine kadar iliklediği cool gömleğini elbette sevdik ama yaşını belli edecek şekilde bu look’u Ray-Ban Wayfarer’larla tamamlaması… işte bunu ona çok konduramadık. Wayfarer’larıyla arasında düzenli ve güvenli bir ilişki olsa gerek ki pek çok Chalamet görünümünün anahtarı kendisi, ama kırmızı halıda çok da çalışmamış gibi.

İnterneti patlatan bir başka görünüm: Timothée Chalamet in Louis Vuitton. 2019 Altın Küre Ödülleri’nde Louis Vuitton markalı bir harness tercih eden Chalamet, kusursuz ve cesur görünümüyle büyük ilgi topladı. Evet, buraya magazin haber başlığımızı da bıraktığımıza göre burada kendisini beğendiğimizin altını çizerek yolumuza devam ediyoruz.

Altın çocuğun altın filmi, Dune’a geldi sıra. Dune’un Londra’da gerçekleşen basın lansmanında Zendaya ile birlikte poz veren Chalamet’nin ne giydiğini görüyor musunuz? Evet yanlış görmediniz, kendisi bir Slytherin ceketi giyiyor. Senin üzerinde Harry Potter merch’ü de görmedik demeyiz artık valla, gerçi Zendaya’nın seçiminin yanında hala şıkımsı durması da inanılmaz gerçekten.
By night ise tek kelimeyle muhteşem. Dune’un galasında Chalamet, Alexander McQueen’ler içinde saldırmaya hazır bir panter gibi. Biraz abartmış da olsak bu görünümü kesinlikle sevdik.
Cafcaflı galalar, basın lansmanları ve ödül törenleri yokken Timmy nasıl biri? Oldukça rahat bir stili olduğunu söyleyebiliriz. Smart-casual’dan da öte, hatta epey öte, yalnızca casual olan bu tarzı sevsek olmuyor sevmesek de olmuyor diyoruz. Gerçekten montlardan yana iyi bir seçkiye sahip olduğunu düşündüğümüz Chalamet’nin iki mont görünümünü beğeninize sunuyoruz. Göz alıcı bir Saint Laurent ceketi, renkleri yakışıp yakışmayacağını HİÇ hesaba katmadan gri bir hoodie ile kombinleyen Chalamet, allahtan Prada montunun fermuarını çenesine kadar çekmiş de altına giydiği random tişörtü biz faniler için bir gizem olarak kalmış.
Chalamet’nin gardırobunda güzel bir tur attığımızı düşünüyoruz. biz kendisini böyle kabul edelim, ama Vogue gibi beylik cümlelere de hiç karışmayalım diyoruz. Sizce de Chalamet modanın en ilham verici genci mi?