house of gucci galasında lady gaga’dan daha iyi görünen biri var

house of gucci galasında lady gaga’dan daha iyi görünen biri var


şaşırtıcı haber: jared leto değil


Yıldızlar geçidi kadrosuyla uzun süredir beklenen, Ridley Scott imzalı House of Gucci’nin Londra prömiyeri dün akşam gerçekleşti ve beklenen oldu: Lady Gaga yine kıyafet seçimiyle gözümüzün görebileceği her yerde ilk sayfayı kapladı. Gaga’nın platform çizmeleri, seksi diz üstü file çorapları ve şaşırmayacağımız gibi Gucci imzalı müthiş mor elbisesi gündemi meşgul etsin elbette ama bu galanın asıl bir kazananının başkası olduğu apaçık.

Kim mi? Maurizio Gucci’nin babası Rodolfo Gucci rolünde izlemeyi heyecanla beklediğimiz, 73 yaşındaki başarılı aktör Jeremy Irons. Lolita ve Brideshead Revisted gibi yapımlarıyla hatırlayacağımız Irons’ın gala görünümünü yakından inceleyecek olursak, havalı oyuncunun üzerinde bir denizci paltosu ve Irons olmazsa olmazı olan ince bir atkı görüyoruz. Atkı sevdalısı olduğunu bildiğimiz Irons’a çok yakışan bu parçanın görünümün yıldızlarından biri olduğu kesin. Paltosunun içine vintage görünümlü çok şık, süet bir yelek ve boğazlı kazak giyen Irons’ın yelek cebindeki iPhone 8 ise bu görünümü “daha cool olamaz” dediğimiz o noktada bambaşka bir havalılık seviyesine taşıyor. Muhtemelen kırmızı halı dışında ve başka biri üzerinde bu eski akıllı telefonu görsek dalga geçerdik, evet, ama Irons yapınca olmuş diyoruz. Combat çizmelerinin içine soktuğu çorapları ve pantolonu ile tamamen eforsuz bir cool’luk mertebesine erişen Irons’ı kutluyor ve ışıkların tamamını üzerine çeken Gaga’dan kesinlikle daha çok beğeniyoruz.

Galanın diğer yıldızlarına dönecek olursak gecenin konseptine uygun, herkesin Gucci tercih ettiği bir tablo gözümüze çarpıyor. Altın rengi Gucci elbisesiyle gerçek bir Yunan tanrısını andıran Salma Hayek, masmavi gözleriyle aynı renk kadife takımıyla şaşırtmayan Jared Leto ve neden bu kadar konservatif bir takım tercih ettiğine anlam veremediğimiz Adam Driver ile galanın kapanışını yapıyor, 26 Kasım’da vizyona girecek House of Gucci için günleri değil saatleri saymaya koyuluyoruz.