jodorowsky çizgi romanı the incal, taika waititi yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanacak

jodorowsky çizgi romanı the incal, taika waititi yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanacak


daha ne istenir ki?


Jojo Rabbit, What We Do in the Shadows ve Thor: Ragnarok gibi filmleriyle aklımızı alan ve şu sıralar bir bir duyurulan yeni film projeleriyle sinema mesaisi fazlasıyla yoğun olan Taika Waititi bir projeye daha girişti. Waititi, yeni film projesinde usta yönetmen Alejandro Jodorowsky’nin çizgi romanı The Incal’ı beyaz perdeye uyarlayacak.

Filmografisinde El Topo, The Holy Mountain ve Santa Sangre gibi başyapıtlara imza atan Jodorowsky, şu sıralar adını sıkça andığımız Frank Herbert imzalı Dune’u sinemaya uyarlamak için 70’li yıllarda kolları sıvamıştı. Jodorowsky imzalı Dune, çeşitli sebeplerden dolayı hiçbir zaman gerçekleşememiş ve sinema dünyasında yayınlanmayan en iyi film olarak parmakla gösterilmiş, hatta üstüne bir de olayların arka yüzünü gösteren Jodorowsky’s Dune isimli bir belgesel filmi çekilmişti. Jodorowsky, Dune üzerinde çalıştığı taslakları kullanarak Mœbius takma adıyla tanınan illüstratör Jean Giraud ile beraber 1980-1988 yılları arasında The Incal çizgi roman serisini yayınlamıştı. Farklı serilerle beraber Metabarons Universe isimli bir çizgi roman evreninin yaratılmasına öncü olan The Incal, Taika Waititi ile beraber şimdi de sinemanın yolunu tutuyor.

The Incal uyarlamasının yönetmenliğini üstlenen Waititi, senaryosunu da Flight of the Conchords ile gönülleri kazanan kankası Jemaine Clement ve Ghost Team ile tanınan Peter Warren ikilisiyle beraber kaleme alacak. Waititi, “Jodorowsky’nin filmlerinin ve çizgi romanlarının benim üzerimde büyük etkisi olmuştur hep. The Incal’ın ikonik karakterlerini sinemaya uyarlama şansını yakaladığım için Alejandro’ya minnettarım.” sözleriyle proje hakkında ne kadar heyecanlı olduğunu belirtti.

Taika Waititi, Jemaine Clement ve Peter Warren üçlüsünün The Incal uyarlama senaryosunu sene sonuna kadar hazır hale getirmesi bekleniyor. Filmin vizyon tarihi ise şimdilik belirsiz.