leonardo dicaprio’nun yeni filminde bir tarikat liderini canlandıracağı konuşuluyor

leonardo dicaprio’nun yeni filminde bir tarikat liderini canlandıracağı konuşuluyor


jim jones


The Revenant, Shutter Island, The Wolf of Wall Street ve Once Upon a Time… in Hollywood gibi filmlerle birbirinden alakasız birçok karaktere hayat veren Leonardo DiCaprio’nun bambaşka bir karakteri daha canlandıracağı konuşuluyor.

DiCaprio’nun adının anıldığı Jim Jones isimli film projesi, 70’li yıllarda ABD’ye damgasını vuran dini tarikat lideri Jim Jones’a odaklanıyor. Peoples Temples isimli tarikatın lideri Jim Jones, kurucusu olduğu Jonestown isimli şehirde tarikatının 918 mensubu ile beraber toplu intihar eylemi gerçekleştirmişti. Bu trajik olaya odaklanan film için MGM çalışmalara başladı. Venom, Gone in 60 Seconds ve Jumanji filmleriyle tanınan Scott Rosenberg’in senaryosunu yazacağı Jim Jones filminde Jones rolünün en büyük adayı şimdilik Leonardo DiCaprio gibi görünüyor.

Leonardo DiCaprio’nun adı filmin prodüksiyon kısmında da geçiyor. Sanatçının Jennifer Davisson ile ortak olduğu Appian Way Company isimli prodüksiyon şirketi, Jim Jones filminin yapımını üstlenecek. Filmin vizyona tarihi ise şimdilik belirsiz.