netflix, anne hathaway ve jim sturgess’lı one day’in dizi uyarlaması için kolları sıvadı

netflix, anne hathaway ve jim sturgess’lı one day’in dizi uyarlaması için kolları sıvadı


mendilleri hazırlayın


Anne Hathaway ve Jim Sturgess’ın başrolleri paylaştığı 2011 yapımı romantik/dram türlerindeki One Day’in dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Dizi Netflix’te yayınlanacak.

David Nicholls’un aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan One Day, Emma ve Dexter isimli iki insanın 20 yıl boyunca süregelen inişli çıkışlı ilişkisini anlatıyor. Farklı kurgusuyla ön plana çıkan One Day’de, adından da anlaşılacağı üzere 20 yıllık ilişkideki her senenin tek bir gününe tanık oluyoruz. Bu süre içerisinde Emma ve Dexter’ın hayatlarındaki gelişmeler, sevinçleri ve hüzünleri bazen ayrı, bazen beraber bir şekilde okuyucuya/izleyiciye aktarılıyor. One Day’in dizi uyarlaması da yine aynı konuyu aynı kurguyla işleyecek.

Three Girls, Wild Rose ve The Nest gibi yapımlara imza atan BAFTA ödüllü Nicole Taylor, projenin uyarlama senaryosunun başında duracak. Taylor, senaryoda Anna Jordan, Vinay Patel ve Bijan Sheibani gibi isimlerle beraber çalışacak. Drama Republic Production, Universal International Studios ve Focus Features gibi yapım şirketlerinin prodüksiyonunu üstleneceği dizide Emma ve Dexter’ı canlandıracak oyuncular şimdilik belirsiz. Projeden yakın zamanda daha fazla haber alacağız gibi görünüyor.