netflix’in avatar: the last airbender uyarlamasının çekimleri başladı

netflix’in avatar: the last airbender uyarlamasının çekimleri başladı


yap şu işi be netflix


2005-2008 yılları arasında yayınlanan üç sezonuyla yediden yetmişe gönülleri kazanan Nickelodeon serisi Avatar: The Last Airbender’ın Netflix tarafından hazırlanan live-action uyarlamasının oyuncu kadrosunda yer alacak üç yeni isim daha açıklandı. Uyarlamanın çekimleri de nihayet bu hafta başladı.

Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley ve Dallas Liu’nun Aang, Katara, Sokka ve Prens Zuko’yu canlandıracağı live-action uyarlamaya son olarak Lord Ozai rolü ile Daniel Dae Kim katılmıştı. Bugün gelen bir haberle serinin en sevilen karakterlerinden Uncle Iroh’yu Kim’s Convenience dizisinde Appa isimli bir karaktere hayat veren (şaka değil) Paul Sun-Hyung Lee’nin canlandıracağı açıklandı. Aang’in akıl hocalarından Monk Gyatso’yu Lim Kay Siu’nun, Lord Ozai’nin kıdemli askerlerinden Commander Zhao’yu ise Ken Leung’un canlandıracağı da gelen bilgiler arasında.

Orijinaline sadık kalmaya özen gösteren, whitewashing’den uzak bir oyuncu kadrosu toplayan uyarlama, duyurduğu isimlerle gözümüze girdi desek yalan olmaz. Uyarlamanın prodüksiyon kısmı da heyecan verici. Netflix’in yaptığı duyuruya göre live-action çekimler The Mandalorian’ın da çekimlerinde katkısı olan Pixomondo Virtual Production isimli görsel efekt şirketi beraberinde tamamlanacakmış.

Orijinal serinin yaratıcıları Michael Dane DiMartino ve Bryan Konietzko başta live-action uyarlamasının yaratıcılığını üstlense de Netflix ile yaşadıkları fikir ayrılıklarından dolayı projeden çekilme kararı almıştı. Hal böyle olunca seriye dair beklentilerimiz bir miktar düşmüştü. Yine de 2010 yapımı The Last Airbender faciasından daha sağlam bir projenin bizi beklediğini düşünmek yanlış olmaz gibi. Avatar: The Last Airbender live-action uyarlaması, 2022’de Netflix’te yayınlanacak. Beklemedeyiz.