nils frahm’dan ninni gibi bir şarkımız var

nils frahm’dan ninni gibi bir şarkımız var


late


Piyanosuyla dertli gönüllerimizin yancısı olan Nils Frahm, geçtiğimiz haftalarda duyurduğu yeni albümü Old Friends New Friends’den bir şarkı daha yayınladı.

Geçtiğimiz seneyi Empty ve Tripping with Nils Frahm albümleriyle dolduran Alman müzisyen, bu seneyi de Mart ayında sürpriz bir şekilde yayınlanan Graz ve F.S. Blumm beraberliğinde kaydettiği 2X1=4 albümleriyle boş geçmemişti. Frahm’ın 2009 ve 2021 yılları arasında farklı piyanolarla kaydettiği ve daha önce hiç yayınlamadığı şarkıları içerecek yeni albümü ise bir toplama albüm havası taşıyor. 23 şarkılık albümün bugün yayınlanan yeni teklisi Late, ismiyle kayıt sürecine atıfta bulunuyor. Frahm, şarkıyı Berlin’deki evinin stüdyosunda gece geç bir saatte kaydediyormuş. Komşularına rahatsızlık vermek istemeyen sanatçı, piyanosuyla şarkıyı sessiz bir şekilde kaydederek bir ninniye benzetmiş.

Nils Frahm’ın yeni albümü Old Friends New Friends, sanatçının kendi plak şirketi LEITER etiketiyle 3 Aralık’ta yayınlanacak. Albümün yeni teklisi Late için buyursunlar.

Old Friends New Friends:

1. 4:33 (A Tribute to John Cage)
2. Late
3. Berduxa
4. Rain Take
5. Todo Nada
6. Weddinger Walzer
7. In the Making
8. Further in the Making
9. All the Numbers
10. The Idea Machine
11. Then Patterns
12. Corn
13. New Friend
14. Nilds Has a New Piano
15. Acting
16. As a Reminder
17. Iced Wood
18. Strickleiter
19. The Chords
20. The Chords Broken Down
21. Forgetmenot
22. Restive
23. Old Friend