power rangers sinematik evreni netflix’in yolunu tuttu

power rangers sinematik evreni netflix’in yolunu tuttu


gerek var mıydı?


90’lı yılların ilk yarısında Fox Kids’te genel izleyiciye hitap eden bir süper kahraman dizisi olarak yayın hayatına başlayan, ardından uluslararası çapta çeşitli uyarlamalara, filmlere, ürünlere ve saysak daha uzayıp gidecek bir ton şeye konu olan Power Rangers’ın sinematik evreni için çalışmalar başladı.

İlk olarak Power Rangers nedir, bilmiyorsanız (ki 2000’li yılların sonlarına doğru doğmadıysanız imkanı yok) hatırlatalım: Haim Saban ve Shuki Levy’ın yaratıcılığında Mighty Morphin Power Rangers adıyla yayın hayatına başlayan Power Rangers, uzaylılardan aldığı güçlerle dövüş sanatlarında ustalaşan ve Zord adındaki koca robotları kontrol edebilen rengarenk kasklara ve taytlara sahip bir grup gencin takım ruhu içinde kötülere verdiği savaşı ekrana getirmekle tanınıyor.

Sayısız spin-off dizisine ve filmine sahip Power Rangers, son olarak 2017 yılında beyaz perdenin yolunu tutmuştu. Hemen ardından bir yapım için daha kollar sıvanmış ve 2019’da The End of the F***ing World ve I Am Not Okay with This gibi coming-of-age türündeki Netflix serilerinin yaratıcısı Jonathan Entwistle’ın arkasında duracağı yeni bir Power Rangers göreceğimizin haberini almıştık. Enwistle’ın Hasbro ve eOne prodüktörlüğünde hazırladığı yapım, zaman içinde giderek daha da evrilmiş ve son olarak bir “sinematik evren” haline bürünmüş. Yapımcı firmalar bu sinematik evrene ev sahipliği yapması içinse Netflix’le anlaşmış. eOne’ın başkanı Michael Lombardo, Deadline’e verdiği röportajda proje hakkında şu açıklamalarda bulunmuş: “Bu sadece tek bir yapım olmayacak. Çeşitli filmlerin ve dizilerin, çocuk programlarının arkasından geleceği bir yapım olacak. Netflix heyecanlı, biz de heyecanlıyız. Yakında daha fazla haberle gelmeyi umuyoruz.”

Projeden haberler şimdilik bu şekilde. Herhangi bir yayın tarihi veya duyuru için biraz daha beklememiz gerekiyor.